MILAN TEEKENS WINT OP ZONDAG SUPERCAR MADNESS IN DE MAZDA MX-5 CUP

• András Király pakt de winst tijdens de eerste race op zondag
  • Beste rijders bij de Junioren komen uit team Johan Kraan Motorsport

Milan Teekens is de winnaar van race twee van de Mazda MX-5 Cup tijdens de Supercar Madness op het Belgische circuit van Zolder, afgelopen weekend. Op zaterdag won András Király de eerste race. Bij de junioren won Dominique Kraan in de eerste race en in de tweede race won Milan Teekens, beiden van team Johan Kraan Motorsport.

Tijdens de kwalificatie van 20 minuten op zaterdag bleef het ontzettend close op tiende van seconden. De eerste plek ging uiteindelijk naar Milan Teekens met een tijd van 1:47.723 in de Junior-klasse. Pim van Riet volgde op de tweede plaats als Gold-rijder met een tijd van 1:47.847. De derde plaats ging naar Marcel Dekker met 1:48.493.

Speciale maatregelen door overtreden tracklimits

De tracklimits bij bocht 5-6 en bocht 9-10 werden tijdens de trainingen met de nodige regelmaat overtreden, hierdoor besloot de wedstrijdleiding paaltjes bij de bochten te plaatsen. Het raken van de paaltjes betekende tracklimitis.

András Király winnaar van de eerste race

Na de teleurstelling begin juni over het niet doorgaan van de Spa Eurorace, stonden de 17 coureurs op 18 juli aan de start. Vanwege een reversed grid van de top tien startte Sam van Norel vanaf pole in de eerste race van 30 minuten. Naast hem Bob van Riet van team MV Motorsport. De derde startplaats was voor de Belg Werner van Herk. Er was een goede start voor de polesitter Sam van Norel. Daarna werd hij ingehaald en nam Filip Wojtowicz bij de Chicane bocht de leiding. Het was een prachtig veld, met nummer 23 - Wojtowicz op kop. Na ronde 1 werd hij aangevallen door Van Herk die de leiding nam. Snel daarna pakte Wojtowicz weer de kop. Ook Marcel Dekker wist in de top drie te komen. Er werd veel gestreden, ook aan de achterkant van het veld. Overal werd zij aan zij gereden en was het een boeiende top tien. In de vijfde minuut pakte Dekker de leiding. Hij bleef nauw gevolgd worden door het veld en niet veel later werd hij ingehaald door Király.

Halverwege bij de 'mini-corner' werd Dekker 'aangetikt' door Milan Teekens. Dit leverde Teekens een straf op. András Király, Milan Teekens en Dominique Kraan vormden de kopgroep. De winnaar van de eerste race is András Király en op tweede plaats Dominique Kraan gevolgd door Filip Wojtowicz op de derde plaats.

Dominique Kraan is deze race winnaar in de Juniorcup, voor rijders tot 24 jaar. Pim van Riet is bij de eerste race de beste rijder in de Goldcup, voor rijders vanaf 40 jaar. De extra punt voor de snelste ronde in race 1 gaat naar Milan Teekens met een tijd van 1:47.723 in de zestiende ronde.

Race twee geen kopie van spannende eerste race

In race twee was de gridpositie op basis van de snelste rondetijd tijdens de kwalificatie. Op polepositie stond Milan Teekens. Marcel Dekker ging na de start direct van de derde naar de tweede plek. Gedurende de race bleef het rustig in de kopgroep. András Király klom snel op tijdens de race en haalde na zeven minuten van Riet in op de derde plek. Király wist gedurende de race zijn positie te behouden. Bij de chicane bocht vloog van Herk uit de bocht, reed snel weer verder, maar wist uiteindelijk toch, op positie elf, de derde plaats te behalen binnen de Gold-klasse. Winnaar van race 1 is Milan Teekens gevolgd door Marcel Dekker op plaats twee en András Király op de derde plaats. De snelste ronde is eveneens voor Milan Teekens met een tijd van 1:48:456. Bij de tweede race in de Juniorcup is Milan Teekens winnaar, gevolgd door Dominique Kraan en Filip Wojtowicz, die onderling een mooi maar fair gevecht uitvoerde om de tweede en derde plaats in de Juniorcup.