De lancering van de volledig nieuwe Mazda3 gaf het startsein voor een nieuwe fase in de designtaal Kodo – Soul of Motion. Geheel volgens het principe van de Auto-als-Kunst (Car-as-Art) , streven de Mazda-ontwerpers ernaar om het expressieve bereik van Kodo uit te breiden en de artistieke waarde van autodesign te verhogen.

 Daarom hebben we bij het ontwerp van onze nieuwe elektrische wagen vastgehouden aan de prachtig verfijnde, handgevormde lijnen van eerdere Mazda-ontwerpen, terwijl we tegelijk nieuwe richtingen verkenden die dichter aanleunen bij toekomstgerichte waarden en veranderende levensstijlen.

 Deze nieuwe benadering, die steunt op het designconcept ‘Human Modern’, heeft geresulteerd in een originele stijl die het expressieve bereik van Kodo belichaamt. Die globale vormgeving is compromisloos eenvoudig om zo de schoonheid van een solide massa te benadrukken. Het coupéachtige interieur draagt dankzij het unieke deurconcept bij tot een lichte look, terwijl de voorkant een sympathieke uitstraling kreeg.

 Volgende week stelt Mazda zijn nieuwe EV voor aan de wereld. Bereid u voor op iets nieuws ...