Nieuws

Mazda CX-5 MJ 2022

Meer raffinement en een nieuwe gammastructuur

Een ingrijpend opgewaardeerde versie van Mazda’s stijlvolle, ruime en dynamische SUV, de CX-5, wordt begin volgend jaar verkrijgbaar in heel Europa. De Mazda CX-5 MJ2022 introduceert ondermeer de rijmoduskiezer Mi-Drive, een beter rijgedrag, nieuwe stijlelementen en een meer uitgesproken differentiatie tussen de uitvoeringen...

100.000 km test

Mazda CX-5 munt uit in uithoudingstest

Topcijfers voor een populaire compacte SUV: De Mazda CX-5 heeft de 100.000 kilometer lange uithoudingstest door het magazine ‘AUTO BILD’ met glans doorstaan. Bovendien wist Mazda’s succesmodel de jury niet alleen te overtuigen in het dagelijkse gebruik. 

Strategie 2030

Mazda elektrificering en Co-Pilot Concept

Tussen 2022 en 2025 zal Mazda een waaier aan nieuwe producten introduceren dankzij de schaalbare SKYACTIV-architectuur (SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture). Deze waaier aan modellen zal vijf hybridewagens, vijf oplaadbare hybrides en drie batterijaangedreven elektrische auto’s omvatten.

Met het oog van een interieurarchitect

Droika Engelen over de MX-30

We lieten Droika Engelen, interieurarchitect, aan het woord over de Mazda MX-30. "Schoonheid staat in relatie met het verhaal dat erachter schuilgaat, de geschiedenis". Haar analyse...

(ddesignblog op sociale media)

Wijzigingen Mazda-organisatie

Matthias Sileghem naar MME, Tim Bosmans nieuwe MD MMB

Mazda Motor Belux (MMB) kondigt aan dat Matthias Sileghem, momenteel Managing Director van MMB, wordt aangesteld als Vice President Customer Experience, Communications & Public Affairs bij Mazda Europe. Tim Bosmans, momenteel Finance & Sales Planning Director bij MMB, zal Matthias vanaf 24 juni 2021 opvolgen als Managing Director.

Mazda Lease

Mazda Belux kiest voor ALD Automotive

Mazda kondigt aan dat het voor België en Luxemburg een leasingovereenkomst heeft ondertekend met ALD Automotive. Sedert 1 maart verstrekt ALD Automotive in beide landen operationele leasingdiensten voor het volledige gamma leasingproducten van Mazda.

Mazda MX-5 Cup 2021

Michiel Haverans debuteert in auto Mazda Belux

Nadat de MX-5 Cup Car van Mazda Belux vorig jaar op stal bleef – hij was wel te bewonderen op de tentoonstelling “Mazda 100 Years” in Autoworld – zal hij in 2021opnieuw aan de start komen van de 3 Belgische manches van het Mazda MX-5 Cup kampioenschap, met aan het stuur de jonge belofte Michiel Haverans.

Studie IAM Roadsmart over touch screens

Mazda-Connect: de veilige keuze

Met het Mazda Connect-infotainmentsysteem, dat je terugvindt in de Mazda3, CX-30, MX-30 en nu ook de CX-5 MY2021, heeft Mazda ervoor gekozen om hiervoor geen aanraakscherm (touch screen) te gebruiken. De veiligste keuze.

Mazda Belux verkoopsresultaten januari 2021

6% meer verkoop ten opzichte van januari 2020

Ondanks het feit dat er geen Autosalon was dit jaar, verkocht Mazda Belux 6% meer wagens in januari 2021 dan in januari 2020. De combinatie van onze virtuele showroom met live chatsessies op www.mazda.be en de fysieke showroom bij de dealer, bleek een efficiënt alternatief om klanten te bereiken en te overtuigen.

Salon 2021

Drive Thru Autosalon en Virtuele Showroom

Doordat er dit jaar geen Autosalon wordt georganiseerd op de Heizel creëerde Mazda Belux een virtuele showroom met uitgebreide presentaties en live interactie met onze saloninfomanten, en voor wie toch even het Salongevoel wil ervaren kan op 8 en 9 januari terecht op de parking van Makro in Sint-Pieters-Leeuw voor de Mazda Drive Thru Experience.