Nieuws

Jo Stenuit legt uit

De filosofie van het KODO-design

Mazda introduceerde zijn unieke designfilosofie in 2010 en zijn vermogen om auto’s meer vitaliteit te geven, is de drijvende kracht achter de meermaals bekroonde stijl van het huidige Mazda-gamma. 

100th Anniversary

Mazda's Records en Milestones

De keuze voor onconventionele en meer uitdagende wegen naar rijplezier zit elk lid van het Mazda-team in het DNA. Dat blijkt uit de recordboeken en historische kronieken, die bol staan van de voorbeelden van een autoconstructeur die vastberaden is om op zijn eigen manier resultaat te boeken. 

Corona-crisis

Mazda biedt wagens aan voor zorgverstrekkers

  • Mazda Belux stelt een vloot van poolwagens ter beschikking van zorgverstrekkers
  • Deze auto’s (voornamelijk Mazda3 en CX-30) kunnen gratis geleend worden via Dockx Rental
  • Op deze manier wil Mazda Belux de zorgverstrekkers een handje helpen

World Car Design of the Year 2020

Mazda3 wint World Car Design of the Year

Als kroon op de festiviteiten voor de honderdste verjaardag van de onderneming, heeft de Mazda3 de titel van World Car Design of the Year 2020 gewonnen, een van de bijzondere categorieën van de World Car Awards (WCA). Na de Mazda MX-5 in 2016 is de Mazda3 al de tweede Mazda die wordt uitgeroepen tot World Car Design of the Year.

100th Anniversary

Mazda RX-7: rijplezier met wankelmotor

Rijplezier, een laag gewicht en de wankelmotor: drie aspecten die het Mazda-DNA domineren en die het team van de autoconstructeur uit Hiroshima tot op vandaag blijven fascineren. Eén Mazda steekt met kop en schouders boven alle andere uit door de manier waarop hij al deze elementen een nieuwe dimensie gaf en de sportwagen met wankelmotor een plaats gaf in...

100th Anniversary

Mazda brengt speciale edities uit

Om de honderdste verjaardag van de onderneming te vieren, lanceert Mazda een speciale reeks voor het hele gamma, die inspiratie put uit het unieke karakter van de eerste personenwagen van het merk, de R360 Coupé.