Nieuws

Januari 2021

Digitaal Autosalon voor Mazda

Geen fysiek autosalon van Brussel dit jaar, en daarom trekt Mazda volop de digitale kaart. Vanaf de tweede week van januari zal de www.mazda.be website een speciale salonsectie hebben, waarbij de bezoekers via live chat en videochat met onze informanten kunnen spreken, en dit van 9 tot 31 januari, telkens van 9h tot 21h. 

Autoworld Brussel

Expo 100 Jaar Mazda verlengd tot eind januari

Vanaf morgen is de expo "100 jaar Mazda" in het Brusselse Autoworld Museum weer geopend en wordt deze meteen verlengd tot eind januari 2021. U kan er 12 old- en youngtimers, maar ook 5 beroemde racewagens van het merk uit Hiroshima komen bewonderen, net als de onlangs gelanceerde "full electric" MX-30.

Mazda Design

10 Jaar KODO Design

Tien jaar geleden liet Mazda de wereld voor het eerst kennismaken met het KODO-design. Geen enkel designconcept heeft ooit zo'n fundamentele impact gehad op het merk. Tijd voor een terugblik op een decennium van Kodo-design. 

Euro NCAP-crashtests

Mazda MX-30 behaalt 5 sterren

  • Zuiver elektrische Mazda MX-301 behaalt 91% voor bescherming van volwassenen en 87% voor bescherming van kinderen in EuroNCAP-crashtests
  • Brede waaier iActivsense-veiligheidstechnologieën, ondersteund door superieur rijgedrag

Tentoonstelling Autoworld

100 Jaar Mazda

Van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 13 december vindt in het Autoworld-museum in Brussel een tentoonstelling plaats met als thema 100 Jaar Mazda. 

Directiewijzigingen MMNL en MMB

Bert De Vidts gaat Mazda Nederland leiden, Veroniek Hesters vervangt hem bij Mazda Belux

Bert De Vidts, momenteel nog Directeur Communicatie bij Mazda Motor Belux, verlaat het Belgische team en heeft de uitdaging opgenomen om als Managing Director vanaf 1 juli Mazda Motor Nederland te gaan leiden. Veroniek Hesters, momenteel Marketing Manager bij Mazda Motor Belux, volgt hem op als Director Marketing & Communication. 

86 laadpunten - 3.696 zonnepanelen in Willebroek

Mazda kiest resoluut voor duurzaamheid

Mazda Logistics Europe/Mazda Motor Belux kiest resoluut voor duurzaamheid met 86 elektrische laadpunten op de parking en 3.696 zonnepanelen op het dak.

Mazda RX-Vision GT3 Concept

E-Racing met Mazda

  • Mazda RX-Vision GT3 Concept Online

  • Mogelijkheid om deel te nemen aan de FIA Gran Turismo-kampioenschappen

100th Anniversary

60 jaar Mazda Coupé-design

  • Een erfgoed van sportieve, elegant gelijnde auto’s die trouw blijven aan de unieke merkstijl
  • Al vanaf zijn eerste auto, de R360, vestigde Mazda nieuwe normen op het vlak van innovatief coupédesign

Press Kit

Mazda CX-5 MY 2020

De Mazda CX-5 MJ 2020 bouwt voort op dat succesverhaal met verbeteringen en upgrades voor het koetswerk- en interieurdesign, de krachtbronnen, het rijgedrag op de weg en het terrein, de NVH-prestaties en de i-Activsense-veiligheidstechnologieën. 

Jo Stenuit legt uit

De filosofie van het KODO-design

Mazda introduceerde zijn unieke designfilosofie in 2010 en zijn vermogen om auto’s meer vitaliteit te geven, is de drijvende kracht achter de meermaals bekroonde stijl van het huidige Mazda-gamma. 

100th Anniversary

Mazda's Records en Milestones

De keuze voor onconventionele en meer uitdagende wegen naar rijplezier zit elk lid van het Mazda-team in het DNA. Dat blijkt uit de recordboeken en historische kronieken, die bol staan van de voorbeelden van een autoconstructeur die vastberaden is om op zijn eigen manier resultaat te boeken. 

Corona-crisis

Mazda biedt wagens aan voor zorgverstrekkers

  • Mazda Belux stelt een vloot van poolwagens ter beschikking van zorgverstrekkers
  • Deze auto’s (voornamelijk Mazda3 en CX-30) kunnen gratis geleend worden via Dockx Rental
  • Op deze manier wil Mazda Belux de zorgverstrekkers een handje helpen

World Car Design of the Year 2020

Mazda3 wint World Car Design of the Year

Als kroon op de festiviteiten voor de honderdste verjaardag van de onderneming, heeft de Mazda3 de titel van World Car Design of the Year 2020 gewonnen, een van de bijzondere categorieën van de World Car Awards (WCA). Na de Mazda MX-5 in 2016 is de Mazda3 al de tweede Mazda die wordt uitgeroepen tot World Car Design of the Year.

100th Anniversary

Mazda RX-7: rijplezier met wankelmotor

Rijplezier, een laag gewicht en de wankelmotor: drie aspecten die het Mazda-DNA domineren en die het team van de autoconstructeur uit Hiroshima tot op vandaag blijven fascineren. Eén Mazda steekt met kop en schouders boven alle andere uit door de manier waarop hij al deze elementen een nieuwe dimensie gaf en de sportwagen met wankelmotor een plaats gaf in...