Nieuws

Autosalon van Brussel 2020

Europese Première Mazda MX-30

 • De Mazda MX-30, de eerste in massa geproduceerde elektrische wagen van Mazda, beleeft zijn Europese première op het Salon van Brussel 2020
 • Een andere nieuwigheid op de Mazda-stand is de Mazda2, modeljaar 2020

Tokyo Motor Show 2019

Mazda breidt expressieve bereik KODO-design uit

De lancering van de volledig nieuwe Mazda3 gaf het startsein voor een nieuwe fase in de designtaal Kodo – Soul of Motion. Geheel volgens het principe van de Auto-als-Kunst (Car-as-Art) , streven de Mazda-ontwerpers ernaar om het expressieve bereik van Kodo uit te breiden en de artistieke waarde van autodesign te verhogen.

 Daarom hebben we bi...

Mazda MX-5 Cup 2019

3de manche in Zandvoort

Afgelopen weekend vond op het Circuit van Zandvoort de derde manche van de Mazda MX-5 Cup plaats. Zoals de vorige weekends werd de auto nr. 5 van Mazda Motor Belux bestuurd door twee journalisten, rookies in dit geval.

 Pieter Ameye (Drivr.be) en Jean-Christophe Herminaire (Vers L’Avenir) hadden bovendien geen ervaring met het circuit van Zandvoort...

Mazda3 SKYACTIV-X

Mazda Belux maakt prijzen bekend

 • ‘s Werelds eerste commerciële benzinemotor die vonk- en compressieontsteking combineert
 • SKYACTIV-X levert 180 pk en 224 Nm voor verbruiks- en uitstootcijfers vanaf 4,3 l/100 km en 96 g/km CO2

Mazda MX-5 Cup 2019

Geslaagd weekend in Zolder

 • In Zolder vond vorig weekend het tweede Mazda MX-5 Cup weekend plaats. 
  De MX-5 van Mazda Motor Belux werd deze keer bestuurd door Martin Businaro (La DH – Les Sports) en voor de tweede keer door Maxime Pasture (AutoTrends).

Mazda MX-5 Cup 2019

Auto Mazda Belux behaalt plaats 9 en 16

In Zandvoort vond het eerste raceweekend plaats van de nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019. Maxime Pasture behaalt een 9de plaats in Race1, Hans Dierckx een 16de in Race2.

Mazda MX-5 Cup 2019

Mazda Belux neemt deel met wagen voor autopers

 • Op initiatief van Mazda Motor Nederland komt er een nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019
 • Hierin racen een 25-tal identieke racewagens op basis van de huidige MX-5 2.0 184 pk, omgebouwd door Intrax
 • De organisatie van de Cup is in handen van V-MAX Racing Management
 • Ook Mazda Motor Belux neemt deel met een auto die gerund wordt door MSTC

 

MAZDA OP HET 89E INTERNATIONALE AUTOSALON VAN GENÈVE

Het Internationale Autosalon van Genève vormt opnieuw het podium voor een wereldpremière van Mazda: de lancering van de gloednieuwe Mazda CX-30.

De nieuwe compacte SUV, die zich perfect tussen de populaire CX-3 en CX-5 in positioneert, bouwt voort aan een nieuw tijdperk in het Kodo-design en onze unieke Skyactiv-technologieën. Dat tijdperk ging van star...

Vrije geest, begeesterende ervaring

De volledig nieuwe Mazda3 werd op kunstzinnige wijze ontworpen om de bestuurder in alle omstandigheden rijplezier en sensaties te bieden. De geëvolueerde designtaal ‘Kodo’, die de volledig nieuwe Mazda3 onderscheidt en zijn inspiratie vond in de prijswinnaars Mazda RX-VISION en VISION COUPE, maakt komaf met alle overbodige elementen om de essentie v...

Persdossier Salon Brussel 2019

Europese première all-new Mazda3

Mazda Motor Belux is verheugd met de Europese Première van de All-New Mazda3 in Brussel, nadat deze belangrijke nieuwkomer en Mazda van een nieuwe generatie in Los Angeles werd onthuld. Zowel de Hatchback als de Sedan zullen te bewonderen zijn op de Mazda-stand in Paleis 6 van de Heizel, vanaf 18 januari (Pers- en B2B-dag).