Afgelopen weekend vond op het Circuit van Zandvoort de derde manche van de Mazda

MX-5 Cup plaats. Zoals de vorige weekends werd de auto nr. 5 van Mazda Motor Belux bestuurd door twee journalisten, rookies in dit geval.

 Pieter Ameye (Drivr.be) en Jean-Christophe Herminaire (Vers L’Avenir) hadden bovendien geen ervaring met het circuit van Zandvoort (op simulatortraining na) noch met onze race-Mazda MX-5.

Een vrije trainingssessie van 40 minuten die ze moesten delen, voor Pieter een qualificatiesessie van 20 minuten op zaterdag (waarbij de eerste ronden de nieuwe remmen moesten worden ingereden) en zondag moesten zij onmiddellijk aantreden in twee sprintjes van 30 minuten.

Voor Pieter werd het bovendien een “wet race” op regenbanden. Vanop een 19de startplaats reed hij, ondanks twee spins, naar een 16de plaats, Jean-Christophe werd vanop dezelfde startplaats 17de in zijn reeks.

 Ze konden allebei vaststellen dat het niveau van de rijders hoog ligt en er zeer close geracet wordt, maar dat de Mazda MX-5 Cup Car een bijzonder fijne auto is om mee te racen.

 Mazda Nederland had wel een heel bijzondere gastrijder in hun auto, namelijk Prinses Laurentien van Oranje, die bovendien bijzonder sympathiek bleek te zijn.

 Wordt vervolgd in Assen in het weekend van 17 en 18 augustus.

 

 16-17-18 augustus - Gamma Racing Day TT Circuit Assen

4-5 oktober- TCR 500 Spa-Francorchamps

18-19-20 oktober - Finaleraces TT Circuit Assen